Pálinka szűrő készlet használata esetén szükségünk van egy tároló edény, tégely vagy vödör kifúrására és a készletben található átvezető idom csöpögésmentes rögzítésére. Mindhárom verzió esetén igaz, legyen az a mechanikai, aktívszenes vagy gyantás, szükség van egy edényre, amibe beletöltjük a szűrendő pálinkát, hiszen ebből folyik ki, majd át a szűrőkön.
(Megjegyzés: A pálinka szűrő "MegaPack" alapból tartalmaz egy 10 literes, élelmiszeripari műanyag vödröt tetővel együtt.)
A feladat nem nehéz, de egy kis odafigyelést mindenféleképpen megérdemel, hogy nem szivárogjon:
Első lépés: Fúrjuk ki a vödör alját a megfelelő helyen. A megfelelő hely azt jelenti, hogy a vödör alsórészének a kialakítása sík legyen, mert az átvezető idom így fog megfelelően felfeküdni.
Fúrószárból érdemes fémhez valót választani, mert azzal szebb eredményt kaphatunk. Nekünk nem volt ekkora átmérőben kéznél, így maradtunk a fához való szárnál, aminél fokozotabban figyelni kell, mert nagyobbat tud szakítani. A vödör anyagvastagsága vékony, kicsit rideg, így óvatosak legyünk, nehogy nagyobb legyen a lyuk a kelleténél.
Második lépés: A sorja eltávolításához mi a sniccert találtuk a legjobb megoldásnak, de természetesen lehet reszelőt is használni.
Harmadik lépés: Az átvezető idom hollandiát tekerjük le, majd próbáljuk bele az elkészített furatba. Ha a méret passzol, a csatlakozóra helyezzük fel a mellékelt lapos tömítést (nem látszik a képen). Érdemes a peremes részre plusz teflonszalagot is tekerni, főleg akkor, ha nem lett a furat teljesen szabályos. A teflonszalagot pótolhatjuk utólag is, ha csöpögést észlelnénk.
Negyedik lépés: Helyezzük a csatlakozót a helyére. Ha mindent rendben látunk, akkor folytathatjuk a továbbival:
Ötödik lépés: Tekerjük fel a hollandit, majd húzzuk meg. Általában elég csak kézzel megszorítani.
6. lépés: Gyönyörködjünk a végeredményben, majd folytassuk a szűrő összeszerelését!