Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.
 

 

Látogassa meg a Viztisztitomarket.hu webüzletet a ShopManian

 


Kezdőlap » Víztisztításról » Ionizált - lúgos víz

Víztisztításról / Ionizált - lúgos víz

 

 

Az emberi test enyhén lúgos kémhatású vizet tartalmaz (pH 7.35 - 7.45). A pH érték röviden annyit jelent, hogy a hidrogén ionok milyen koncentrációban vannak jelen a testvízben.

 

Az 1-től 10-ig meghatározott skála alapján a 7-es pH érték jelenti a semleges tulajdonságot, a pozitív ionok tekintetében.

 

A 7 alatti érték esetén a pozitív ionok koncentrációja magasabb, ezt nevezzük savas tulajdonságnak.

 

A 7-nél nagyobb értékkel rendelkező pH érték esetén a negatív ionok koncentrációja magasabb, ezt pedig lúgos kémhatásúnak nevezzük.

 

A savasodás szervezetünkre gyakorolt hatása:


Felborúl a normál működés, a csontok kalciumot vesztenek. Növekszik a cortizol szint és az izomveszteség. Károsodnak a bélfalak, a sejtek pedig elhalnak. Immunvédekezési szintünk csökken, felgyorsul az öregedés, és rákos folyamatok indulhatnak el.


Az elfogyasztott ételek, felszívódásuk után, vérünk pH értékét savas vagy lúgos irányba tolják el.
Ha több savképző ételt fogyasztunk, akkor a szervezet kémhatása is savasodásnak indul.


A vér pontos pH értéke 7.365. Ezt a vér minden áron fenntartja.


A túlsavasodás egyenes következménye lehet például a szívinfarktus, a reuma, a köszvény, a vesebetegségek, a szélütés, bőrbetegségek, a cukorbetegség, a gyomor- és bélbetegségek, csontritkulás, fogszuvasodás, ínysorvadás, csontritkulás, érelmeszesedés, viszeresedés, kopaszodás, különböző allargiák, pikkelysömör, epekő, vesekő, hólyagkő, reuma, öregségi foltok, lipóma, fibróma valamint a legtöbb rákos megbetegedés.


A cellulitisznek vagy közismert nevén narancsbőrnek is az egyik kiváltó tényezője a túlsavasodás.


A magas vérnyomás kialakulása is az elsavasodásnak köszönhető: Az elsalakosodás túl "sűrűvé", savassá teszi a sejteket és sejtnedveket. Megindul a salaklerakódás a kéz- és a lábujjakban, zsír lerakódás az erek falán, hogy ne marják szét azt az erős savak. A vörösvértestek megmerevednek, nehezen jutnak át hajszálereken. A vérkeringés rosszabbodik, a vérnyomás megemelkedik.


A japán orvosok megállapítása szerint a kedvezőtlen folyamatok elkerülése és egészségünk megőrzése érdekében egyrészt javasolt nagyobb arányban zöldséget vagy tengeri hínárt fogyasztani, másrészt javasolt a szervezetbe lúgos kémhatású folyadékot bevinni, amely kompenzálja a savasító folyamatokat.


A táplálkozás általi, szervezetre gyakorolt kémhatást táplálkozással és folyadékbevitellel tudjuk tudatosan befolyásolni.


Az alkáli (lúgos) ionizált víz legfontosabb tulajdonsága, hogy fogyasztásával az emberi (és állati) testet belülről képes átmosni, tisztítani.


A lúgos víz helyreállítja, neutralizálja a szabadgyököket. Lúgos víz fogyasztása után már 20 perccel ezek a vérsejtek újból az eredeti formájukat veszik fel. Az ionizált lúgos vízben található hidrogén képes megkötni a szabadgyököt.

 

Hogyan készül az ionizált víz?


Az ionizált lúgos vizet elektrolízissel állítják elő. A elektrolízis technológiája már régóta ismert és különböző anyagok elektrokémiai előállítására használják az iparban. A folyamat lényege:


Az elektrolízisre használandó cella két részre van osztva egy ionokat csak félig áteresztő membránnal. A negatív pólusú elektródon (katód) víz molekulából származó hidroxónium-ionokból (H3O+) hidrogén gáz keletkezik, amely molekulának egy oxigénje és három hidrogén atomja van. A felgyülemlett hidroxónium-ionok savassá, teszik a vizet.

 

A katód mellett felgyülemlett hidroxil-ionoknak (OH-) -egy oxigénje és egy hidrogén atomja van- lúgos kémhatásúvá teszik a vizet. Lényegében az elektrolízis során a víz felbomlik hidrogénre és oxigénre és a membránnal elválasztott két részben lúgos, és savas víz jön létre.


A lúgos oldalon lévő oxigén csak egy hidrogént köt meg, és marad egy szabad töltése (-). Ez teszi alkalmassá, hogy a szervezetben lévő szabad gyököket (töltéshiányosak) megkösse, és a szabadgyökök kémiai reakcióképességét lelassítsa, azaz neutralizálja.


A vízionizátorban a készülékbe befolyó víz platina bevonatos titán elektródák között folyik át, ahol a vízben lévő ásványi anyagok az elektrolízis folyamán töltést, extra töltés kapnak, így ionok lesznek, mely ionokat töltésük (pozitív vagy negatív) szerint szétválaszt a lemezeket elválasztó membrán. Az így keletkező lúgos és savas víz egyszerre keletkezik az elektrolízis során, melyek két különböző csövön át kerülnek elvezetésre, a lúgosat a poharunkba engedjük és jóízűen elfogyasztjuk.

 

 

Az ionizált lúgos víz fogyasztásának előnyei:


- méregtelenít, azaz eltávolítja a raktározott savas szennyeződéseket és mérgeket,


- méregtelenítési folyamat súlycsökkenést idézhet elő,


- segíti az általánosan jó egészségi szint és gyógyulás elérését azzal, hogy normalizálja a szervezet pH egyensúlyát,


- ahogyan a mérgek ürülnek a szervezetből, úgy erősödik az immunrendszer,


- az A-, E- és C-vitaminhoz, valamint a szelénhez hasonlóan erős és hatékony antioxidáns hatással rendelkezik, ezáltal eltakarítja a szabad gyökök túlnyomó részét a szervezetből,


- az alkáli víz fokozza a vér oxigénszállító képességét, növelve szervezetünk energiaszintjét és mentális tisztaságát,


- a vízben lévő ásványi anyagok (pl. kalcium, nátrium, kálium, magnézium stb.) ionizált állapotba kerülnek és így nagyobb hányadban és könnyebben szívódnak fel szervezetünkben,


- az ivóvíznél hatszor hatékonyabban hidratálja a szervezetet,


- négyhónapos intenzív fogyasztás után puhává és selymessé teszi a bőrt,


- nagy mennyiségű energiát ad, fokozza az atletikus teljesítőképességet,


- negatív töltöttsége miatt fékezi az öregedési folyamatokat.

 

Hogyan fogyasszunk ionizált lúgos vizet?


Az alkalikus ionizált víz tisztító hatású, ezért kérjük, hogy csak fokozatosan kezdje el fogyasztani!


A fokozatosság betartása enyhíti az intenzív méregtelenítési folyamat mellékhatásait, melyek a következők lehetnek: meghűlés, illetve influenzaszerű tünetek, fejfájás, kiütések, hasmenés és/vagy émelygés.

 


A vizelet ürítés gyakoribbá válhat és a vizelet színe is sötétedhet, ahogy növekszik az elfogyasztott ionizált lúgos víz mennyisége és a méregtelenítés beindul.
Amint a szervezet elér egy méregtelenítési szintet, úgy igazodik hozzá a vizelet színe is.

 


Ha a méregtelenítési folyamat kényelmetlenné válna, akkor javasolt a víz pH szintjének a csökkentése mindaddig, amíg a tünetek mérséklődnek.

 


Ébredés után javasolt egy-két pohár ionizált víz elfogyasztása az újra hidratáláshoz és a test stimulálásához. Az ionizált vizet a nap folyamán mindig fogyaszthatjuk, kivétel az étkezések előtt fél órával, étkezés közben és utána fél óráig! Az evés közben fogyasztott lúgos víz lassítja az emésztési folyamatot.


ZTE1MDdk